Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски продължава да държи ръководството в шах, пише вестник "Тагесцайтунг".

Преди дни изпълнителният директор Оливер Кан заяви в прав текст, че една от задачите му ще бъде да преподпише с тримата тартори Левандовски, Мануел Нойер и Томас Мюлер. И тримата са обвързани с баварския колос до 30 юни 2023 година.

И докато двамата германци имат готовност да парафират, то полският голмайстор не желае да влиза в преговори към този момент. Вестник "Ас" допълва, че голаджията все още мечтае за трансфер в Реал Мадрид.

Левандовски си държи вратичката към Испания отворена и ще вземе окончателно решение през лятото. Ако твърдо избере трансфер в Реал, той ще го заяви на ръководството на Байерн. И за да не го изпусне без пари, както се случи с Давид Алаба и сега с Никлас Зюле, Байерн ще трябва да продаде Роберт на "белия балет" тази година.

Реал Мадрид пък няма яснота дали ще може да привлече Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. Агентът на норвежеца Мино Райола не крие желанието си да пласира своя клиент в Барселона заради близките отношения с боса на каталунците Жоан Лапорта. Така Левандовски отново изплува като вариант за Реал.